Hoe schrijf je goede call-to-actions voor je Facebookadvertenties?


  Zorg voor een ‘actie woord’

Een call to action heeft als doel dat mensen ergens moeten op klikken om ze daarna aan te zetten tot actie. Eigenlijk geef je jouw publiek een opdracht. Maak daarom gebruik van actiewoorden zoals: klik, bestel, ontdek,... Een andere manier om actie woorden te gebruiken is door aan te geven hoe mensen iets beter, leuker of gemakkelijker kunnen doen.

  • Geslaagde Facebookposts leren maken? Klik hier!
  • Ontdek hier hoe je hoger kan scoren in Google

 

  Hou je CTA to the point

Je hebt minder dan 1 seconde om de aandacht te trekken, zorg daarom dat de CTA duidelijk is. Het is geen songtekst of gedicht. Gewoon een simpele, duidelijke opdracht die niet verkeerd begrepen mag worden.

bv. Klik hier voor € 15 korting, 2 voor de prijs van 1, Bestel nu!

 

  Promoot een voordeel, niet een product

In plaats van boeken te schrijven over jouw product of de dienst, promoot je beter kort en krachtig wat het oplevert, het resultaat of het voordeel.

bv. SEO, de oplossing voor goede zoekresultaten!

 

  Stel een vraag

Stel vragen! Lezers willen niets liever dan hun expertise of ervaring met de rest van de wereld te delen. En zoals je weet, op Facebook kan dit! Er zullen automatisch conversaties plaatsvinden en meer conversaties leidt tot een groter bereik. Mensen denken ook in vragen. Ze denken niet ‘ik heb meer inkomen nodig om dat kleedje te kunnen kopen’. Nee, ze denken ‘waar kan ik dat kleedje met korting vinden?’

 

  Gebruik negatieve woorden

Negatieve woorden zijn moeilijker te vinden, maar kunnen wel heel krachtig zijn! Negatieve woorden zoals ‘Stop!’, ‘Duur’ ‘Vermijden’ en ‘Moeilijk’ zullen zeker en vast de aandacht trekken.

 

  Hou het kort

Bij advertenties in het nieuwsoverzicht zou je best wat tekst kwijt kunnen. Maar wie wil er nu een ellenlange tekst gaan lezen op Facebook? Dan is die post van een vriend op vakantie toch wel veel interessanter om te lezen! Doe het dus niet en hou je boodschap kort en krachtig!

 

  Het magische woord? ‘Gratis’

Mensen krijgen graag cadeautjes of verrassingen. Wanneer ze het magische woord “Gratis” zien staan, zullen hun ogen beginnen te blinken. Met het magische woord gratis en een aantrekkelijke afbeelding, hoef je enkel nog de bal binnen te koppen!