Kom te weten wat er op je website gebeurt dankzij Google Analytics!

 

 Dé tool voor iedereen met een website of webshop.

Google Analytics is een tool van Google waarmee je inzicht krijgt in de bezoekersstatistieken en het gedrag van de bezoekers op jouw website. Hierdoor krijg je een gedetailleerd beeld van jouw websiteprestaties. Door de website goed te analyseren kun je ook nagaan of het gewenste resultaat wordt behaald.

En niet te vergeten, het is GRATIS!

 Hoe werkt Google Analytics?

Google Analytics werkt door middel van een trackingcode op je website. Bij Sanmax Projects wordt deze trackingcode standaard toegevoegd bij het live gaan van de website. De trackingcode registreert alle klikken op je website. Dit levert je een mooie verzameling van interessante websitedata op die later geanalyseerd kan worden. 

 Wat kan je allemaal met Google Analytics?

Met Google analytics kan je énorm veel! Enkele belangrijke functies worden standaard op het dashboard weergegeven. Deze functies geven o.a. een antwoord op de volgende vragen:

  • Hoeveel bezoekers kent mijn website?
  • Welke doelgroep komt er op mijn website?
  • Vanuit welke verkeersbron komen de bezoekers?
  • Welk pad wordt er op de website doorlopen?
  • Waar verlaten de bezoekers de website?
  • Hoeveel tijd brengt een bezoeker gemiddeld door op de website?
  • Welke doelen (conversies) zijn er bereikt?

Daarnaast geeft Google Analytics ook duidelijk aan hoe de bezoekers op de website komen. Dit kan zeer belangrijke gegevens opleveren met betrekking tot de vindbaarheid van de website in de zoekmachine van Google. 

 En er is nog veel meer!

Indien je ook adverteert via Google Adwords, dan kan je jouw Google Analytics account koppelen aan uw Google Adwords account. Hierdoor is het mogelijk om na te gaan hoeveel bezoekers via de organische resultaten komen en hoeveel bezoekers op uw website komen door te klikken op advertenties. Op die manier krijg je een duidelijk zicht op welke bezoekers voor u het meeste rendement opleveren, betalenden of niet betalenden bezoekers!

 Heb je de smaak te pakken?

Wil jij ook graag starten met Google Analytics? Of ben je al in een gevorderd stadium en kom je er niet helemaal uit? Onze 3 online marketeers zijn gecertificeerd voor Google Analytics en willen jou met plezier een handje helpen groeien! Heb je nog andere vragen op gebied van online marketing? Neem dan gerust contact met ons op.