Apps

Visit Genk

Het groene Genk ademt diversiteit en creativiteit. Om dat in de verf te zetten werkten we samen met de stad. De toeristische website veranderde in een levendig platform, boordevol informatie en inspiratie. Een synchronisatie met externe platformen zorgt voor de dagelijkse instroom van content, zodat de website altijd up-to-date blijft.

Visit Genk

Uitstraling en functionaliteit

De ambitie van stad Genk was duidelijk: een platform ontwikkelen dat het toerisme in Genk op de kaart zet. Daarnaast had de stad nood aan een aanspreekpunt voor zakelijke toeristen. De deelsite MeetinGenk brengt daarom de zakelijke identiteit van Genk in kaart. Onze designers creëerden voor beide websites een innemend design dat het imago van de stad uitstraalt. Zo maak je al kennis met de unieke Genkse cultuur terwijl je jouw bezoek plant.

Genkse troeven

Visit Genk zet vier Genkse troeven in de kijker:

  • Zien & doen
  • Eten & drinken
  • Overnachten
  • Groepen & scholen

“Sanmax Projects denkt met ons mee, ze bieden nuttige suggesties en tips aan. Dat was ik niet gewoon.”
~Kristien Mandervelt

Koppeling met externe databases

Genk bruist.  Het is onbegonnen werk om al de informatie over activiteiten en horeca handmatig te verzamelen en publiceren. Daarom synchroniseerden we de websites met externe databases. De sites tonen zo iedere dag nieuwe en relevante content. VisitGenk is gekoppeld aan de UiTdatabank. Evenementen en activiteiten in Genk verschijnen daardoor automatisch op de website. Mag de informatie over de activiteit wat uitgebreider? Dan vult de stad de informatie eenvoudig aan. Daarnaast maken VisitGenk en MeetinGenk gebruik van de gegevens van Toerismewerkt. Dankzij die koppeling vind je onmiddellijk een overzicht van de Genkse horeca, zalen en hotels.

Eenvoudig beheer van de website

We ontwikkelden een blokkenmodule voor het CMS van de websites. De beheerders passen de site eenvoudig aan door blokken te verslepen, toe te voegen of aan te passen. Daardoor kunnen ze snel schakelen wanneer ze belangrijke evenementen uitlichten of informatie toevoegen. Die flexibiliteit is tijdens de corona-pandemie van cruciaal belang voor de stad. Ze doen eenvoudig last-minute aanpassingen wanneer nieuwe maatregelen aangekondigd worden die invloed hebben op activiteiten of handelszaken in Genk.

 “De illustraties van de stad waren een uniek element om te verwerken in de interactieve SVG-kaart.” 
~Jonas Nullens

Visit Genk
Visit Genk

Een schaalbaar platform

Stad Genk gebruikt de website van VisitGenk ook om nieuwe landingspagina’s aan te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is eetinjekot.be, een initiatief waarmee Genk de horeca ondersteunt tijdens hun sluiting door corona-maatregelen. De stad gebruikte de site van VisitGenk om dit initiatief online te zetten. Omdat ze dankzij de flexibele structuur en schaalbaarheid van de website eenvoudig nieuwe landingspagina’s kunnen creëren.

Een boekingsplatform

Zakelijke toeristen kunnen hun volledig programma samenstellen op MeetinGenk. Vervolgens doen ze de reservatieaanvraag voor hun bedrijfsuitje rechtstreeks via de website.

 

Je stad in de kijker zetten?

Start mijn project