Apps

MisterOil

MisterOil is een internationale webshop gespecialiseerd in smeermiddelen. De webshop was toe aan een vernieuwing. MisterOil koos met ons voor een hands-on partner. We ontwikkelden niet alleen de nieuwe webshop, maar ondersteunen MisterOil ook bij hun marketinginspanningen.

MisterOil

Een internationale webshop

MisterOil is internationaal actief. De prijzen, btw percentages en verzendopties kunnen per land verschillen. Daarom ontwikkelden we 4 versies van de website. Voor België, Nederland, Frankrijk en Europa. Om de beheerders maximaal gebruiksgemak te bieden, worden de verschillende sites beheerd in 1 centraal systeem.

Overzichtelijk productgamma

Om het volledige productgamma zo overzichtelijk mogelijk te presenteren, gebruikt de webshop meerdere filterniveaus. Iedere productcategorie heeft aparte filtermogelijkheden.

Acties & aanbiedingen

Omdat MisterOil regelmatig acties lanceert, ontwikkelden we verschillende mogelijkheden om die acties in de kijker te zetten. De webshop kan een eyecatcher module, fixed actie blokken, en actiemodules gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van lead magnets.

Integraties

We koppelden de webshop aan enkele externe partijen.

Eerst en vooral wordt de stock up-to-date gehouden rechtstreeks vanuit BOB50, een boekhoudprogramma van Bipro Consult BV. Online bestellingen worden hier ook rechtstreeks in toegevoegd, zodat de stock op de website altijd overeenkomt met de stock in het magazijn.

Daarnaast voorzagen we een integratie met DPD, zodat pakbonnen makkelijk afgedrukt kunnen worden. Bovendien kan MisterOil de status van de bestellingen rechtstreeks in het CMS opvolgen. Voor meer informatie is er voor elke bestelling ook een snelkoppeling naar de webpagina van DPD voorzien.

De prijzen blijven up-to-date dankzij de importfunctie. Daardoor hoeft MisterOil de prijzen niet handmatig aan te passen. De aanpassingen gebeuren rechtstreeks in hun centraal bestand, dat ze vervolgens importeren. En de prijzen op de website worden automatisch aangepast.

Wie online bestellingen zegt, zegt online betalingen. Daarvoor koppelden we de webshop aan de online payment services van Pay.

Tot slot voorzagen we enkele koppelingen die de webshop ontzorgen tijdens hun marketinginspanningen. We ontwikkelden shopping feeds met zeer uitgebreide filtermogelijkheden. Met die shopping feeds kan MisterOil eenvoudig productgroepen creëren en importeren naar Google Ads, zodat ze zeer gericht kunnen targeten. Bovendien worden alle nieuwsbriefinschrijvingen automatisch toegevoegd in Mailchimp.

MisterOil
MisterOil

Online marketing

We optimaliseren de online marketing van MisterOil. We ondersteunen hen met deze diensten:

  • Bepalen van doelgroepen en persona’s
  • Keyword research
  • Opmaak van een contentkalender en reactieschema voor sociale media
  • Google Analytics ondersteuning
  • E-commerce tracking
  • Social media
  • SEO & SEA
  • E-mailmarketing & automation

Je webshop opstarten of vernieuwen?

Start mijn project